Jenever Dutch Negroni

Volgens de legende vroeg de Italiaanse aristocraat graaf Camillo Negroni in 1919 een barman om zijn Americano cocktail te versterken door er ging aan toe te voegen in plaats van sodawater. Sindsdien is de Negroni niet meer weg te denken uit het cocktail landschap.

Negroni wordt traditioneel gemaakt met gin, campari en zoete vermouth. Echter zijn er tal van nieuwe creaties te bedenken, zolang de bittere smaak van Campari maar behouden wordt. Onze favoriet is een variant met jenever in plaats van gin.

Techniek & hulpmiddelen

Deze cocktail maak je door te stirren. Gebruik een mooi glas, zoals bijvoorbeeld een coupe glas.

Ingrediënten

  • 45 ml jenever
  • 30 ml campari
  • 30 ml zoete vermouth
  • Sinaasappelschil
  • Ijs

Zo maak je deze Jenever Dutch Negroni

  1. Mix de jenever, campari, zoete vermouth en ijs is een mixer glas en stir totdat het koud isl
  2. Proef en stir indien gewenst langer om de cocktail zachter te maken;
  3. Strain in een coupe glas;
  4. Garneer met sinaasappelschil.

Aanbevolen Tasting Boxes

Wij bieden smaakvolle & leerzame thuisproeverijen. Raak geïnspireerd via onze Shop óf kies voor een van onze suggesties: