Rum Spicey Daiquiri

De Daiquiri is een echte klassieker in zijn soort. Waar het vroeger een zeemansdrankje was (het werd namelijk gemaakt van rantsoen zoals rum, water, limoen en suiker) wordt het vandaag de dag gezien als een sublieme en delicate cocktail.

hele levens zijn gewijd aan het in evenwicht brengen van de smaken van rum, citroen en suiker. Kies een te zoete rum en je drinkt vloeibare snoepjes. Overdrijf met citrus en je trekt een zuur gezicht. Dit recept geeft wat spice aan het geheel.

Techniek & hulpmiddelen

Deze cocktail maak je door te shaken. Gebruik een mooi glas, zoals bijvoorbeeld een coupe glas.

Ingrediënten

  • 45 ml spiced rum
  • Sap van 1 limoen
  • 10 ml suikersiroop
  • Ijs

Zo maak je deze Rum Spicey Daiquiri

  1. Shake de rum, limoensap en suikersiroop in een shaker totdat de buitenkant van de shaker een ijslaagje krijgt;
  2. Strain in een coupe of martini glas;
  3. Garneer met een schijfje limoen.

Tip: Experimenteer met verschillende soorten (niet spiced) rum en ontdek je eigen ideale verhouding.


Aanbevolen Tasting Boxes

Wij bieden smaakvolle & leerzame thuisproeverijen. Raak geïnspireerd via onze Shop óf kies voor een van onze suggesties: