Vieux Carré

De Vieux Carré kwam voor het eerst tot leven in de legendarische Carousel Bar in New Orleans in Hotel Monteleone in de jaren dertig. Zoals zoveel klassieke cocktails uit die stad, vertegenwoordigde het recept destijds de dwarsstromen van Amerika: cognac en likeur uit Frankrijk, Italiaanse vermouth, rogge Whiskey uit Mississipi en Caribische bitters.

De Vieux Carré is tegelijk veel alcohol, zoet, bitter en soepel. Met andere woorden: New Orleans.

Techniek & hulpmiddelen

Deze cocktail maak je door te stirren. Gebruik een mooi glas, zoals bijvoorbeeld een coupe glas.

Ingrediënten

  • 25 ml cognac
  • 25 ml zoete vermouth
  • 25 ml whisk(e)y
  • 10 ml dom benedictine
  • Enkele druppels Angostura bitters
  • Citroenschil
  • Ijs

Zo maak je deze Vieux Carré

  1. Mix de cognac, vermouth, whisk(e)y, dom benedictine en ijs in een mixer glas en stir totdat het koud is;
  2. Strain vervolgens in een coupe glas;
  3. Garneer met citroenschil.

Heb je maraschinokersen in huis? Gebruik dan een kers als extra garnering in je glas.


Aanbevolen Tasting Boxes

Wij bieden smaakvolle & leerzame thuisproeverijen. Raak geïnspireerd via onze Shop óf kies voor een van onze suggesties: